zaterdag 5 maart 2011

Verhalen om uit te leven

Vandaag was ik in het Dominicanenklooster in Huissen voor een inspiratiedag onder leiding van Suzanne van der Schot. Ik kreeg een keur aan verhalen voorgeschoteld uit de Bijbel, de mythologie, maar ook uit de moderne literatuur. Heerlijk om weer met mensen over geloof en spiritualiteit te spreken en ook heerlijk om weer iets van het kloosterleven op te snuiven.
Het gedicht van Toon Tellegen dat in ons boekje opgenomen was wil ik jullie niet onthouden:

Ik werd geboren
en iemand kwam aansjokken, zette een ladder
tegen mij aan en klom naar boven
met op zijn rug mijn ziel en mijn gedachten.

Het begon te regenen
en hij sprong naar beneden, holde weg
om te schuilen, riep nog over zijn schouder:
'Wees gelukkig! Wees maar gelukkig!'

De zon scheen,
maar er klom niemand meer naar boven,
niemand legde uit hoe ik mijn gedachten
moest gebruiken,
niemand bracht schaduw,
niemand haalde de ladder weg,
niemand zei dat er niemand meer zou komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten